Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. június 06. 18:00 - csubeszshuriken

iconAclass - Changing Culture with Revolvers (Deadverse Recordings, 2020)

a2914892521_10.jpgHa Immortal Technique olyan a rap zenében, mint a Crass a punkban, akkor dälek meg csak legyen simán Rudimentary Peni. A hozzáállásuk alapján nyugodtan lehet mindkét rappert az anarchista zenekarokhoz hasonlítani. Will Brooks is például épp úgy, mint a Peni, szeret határokat feszegetni, kísérletezni és nagyon durván belemenni az emberi lét ellentmondásaiba. Iszonyat művelt a pali, ennek köszönhetően elképesztőek a szóképei és mindehhez a zene is kurva egyedi, aminek szintén nincsenek korlátai. Misztikus, zajos vagy épp melankolikus mélyrepülések, amik mintegy szerszám csavarják az agyadba a szövegeket. Hét dälek lemez és számos más projekt mellett emberünk viszont iconAclass néven is létezik és a kilencvenes évek hip-hop zenéinek stílusában nyomja szigorúan politikusba. Most pedig kijött egy idevágó és másik két cucca is, amiket összeszedtem ebben a triplaposztban. 

Majdnem tíz éve, hogy megjelent a For The Ones című legelső iconAclass anyag. Aztán volt pár EP és a Changing Culture with Revolvers is kijött kazettán. 2015-ben dälek saját kiadójánál csekély és számozott példányszámban. Szóval most ezt a cuccot hozta ki újra digitális változatban. Öt vagy tíz éve különben nem gondoltam volna, de idővel minden beérett, amit eddig lerakott az asztalra, én meg kurvára rajta maradtam. A hozzáállás, az üzenet, az atmoszféra itt mind egyben van és nagyon durva. Közben meg át van szőve az egész egy olyan különleges művészi intellektussal, ami rendesen hipnotizál, vagyis csak megyek a faszi után.

Az ember szerepel közös albumon a német Faust zenekarral és az Anguish lemezen két éve ezt még egyszer összehozta, csak azon még Mats Gustafsson szaxofonos is rajta van. Nem is csoda, hogy tavaly játszott a Roadburn fesztiválon, ez meg már a Doolhof néven futó felállás volt, amiben Aaron Turner (Isis, Sumac) a gitáros. A koncert anyaga pedig szintén most jelent meg és érhető el digitális felületen. Plusz a Deadverse Recordings bandcamp oldalán most dälek stúdió élő ott figyel, szóval ITT és ITT ezeket mind megveheted. A Doolhof anyag pedig itt jön szembe. Kísérleti ambient, ahogy szereted. Éteri noise, ahogy szeretem.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr9315751142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása