Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2020. április 25. 17:00 - csubeszshuriken

dISEMBOWELMENT - Dusk & Deep Sensory Proccesion Into Aural Fate (Relapse Records, 2020)

a1_disembowelment_disembowelment_cover-back.jpgAz internet ma már lehetőséget ad, hogy minden egyes banda, mint egy soha el nem csendesülő áradat, azonnal elérhető legyen. Ez a kényelmes világ pedig kurva sok mindenkit életben tart, rengeteg a jól felszerelt zenekar, akiknek már az indulásnál három online fóruma, kiadója van. Talán ez a nagyon modern és nagyon jól lakott életforma az oka, hogy az új generációk metálja, csak nagyon ritkán tud lemenni abba az éjsötét, rút, ragadós mocsokba, amibe anno a régi bandák. Ezt az ősrégi és legendásan penetráns death / doom  ingoványt kavarta fel a Relapse Records egy újra kiadással, ami nem más, mint a dISEMBOWELMENT első két kislemeze, demo cucca. 

Már 1992 körül is a Relapse figyelt fel az ausztrál bandára, akiknek egy évvel később megjelent első és egyetlen nagylemezét is a kiadó gondozta. A zenetörténelemben különben nem ritka az ilyesmi, egyetlen alkotással egy adott műfaj egyik legnagyobb hatású zenekarává válni. A Transcendence Into The Peripheral lemez pedig ki is vívta a kultikus tiszteletet underground berkekben. Az anyag hangulata, ez a szertartásos, ünnepélyes atmoszféra, az akkori idők legsötétebb, legkomorabb hangzásába csomagolva, nagyon komoly hatást tud kiváltani. Hideg kolostorfolyosókon mezítláb és vérző háttal csoszogni, földi pokolból mennyországba vágyni, háttal a halandóság igazmondó tükrének, félelemben, hogy nincs odaát semmi sem. Renato Gallina és Paul Mazziotta egy grindcore bandában nyomták, mielőtt két másik taggal ezt a felállást összehozták és időnként hallani az átmenetet, ahogy a lassú doom tételeket megtörik a  kurva gyors részek. A Relapse pedig tegnap kipakolta dISEMBOWELMENT összes valaha felvett anyagát, úgyhogy ingyen is orrba szájba lehet tolni a legendát. Egy gyűjteményes albumot egyszer már kihoztak bakeliten, de most a Dusk & Deep Sensory Proccesion Into Aural Fate is megvásárolható lemezen. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr315640928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása