Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. december 03. 19:00 - csubeszshuriken

Három súlyos Clipping videó - Egy KEXP koncert és a zsír új album

clipping-band-4119865d-45ff-4031-9bcc-5af7c623411-resize-750.jpegTehát három videó, egy lenyűgöző élő szett és a zsír új There Existed an Addiction of Blood lemez. Egy időben hatalmas volt a sírás, hogy a rap zenében nem történik semmi érdemleges, de ez persze sosem volt igaz. Mindig is volt valami okosság a fű alatt, akár a klasszikus, akár az absztraktabb vonalon. A clipping. egyébként pont az utóbbiban mozog és engem első körben az utolsó KEXP fellépés, ami megfogott. Konkrétabban meglepett, hogy az okos szövegekhez mennyire színes hátteret pakolt oda a két producer zeneileg. Annyira sok rétegből építkeznek, hogy azt, hogy noise csak azért írom le, mert nekik is ez volt az alap, amikor tíz évvel ezelőtt elindultak. Most azonban már a harmadik albumnál tartanak és tényleg semmihez sem ragaszkodnak, ami a skatulyákat illeti. 

Ez az új videóikból is kurva gyorsan lefog jönni, az egyikben a fazon konkrétan géppisztolyt eszik, de még nem is ez a legerősebb pillanat. Az All In Your Head klip hangulatához képest simán alulmarad, vagyis nagyon provokatív és abszolút kritikus az üzenet. Van, hogy két hangból kirakják az ütemet, máskor meg nagyon durván megpörgetnek és horrorsztoriba terelnek az effektek, ahol a billentyűk lesznek majd a főszerepben. A Nothing is Safe is ilyesmi forma, a nyolcvanas évek filmzene módja, amire a szöveget Daveed Diggs rátolja. Egyébként hárman vannak a csapatban és októberben jött ki a fent említett lemez, amit pár hétig szerintem még emésztgetek. Azt nem állítanám, hogy olyan, mint a Dalek, de ha azt mondjuk szereted, akkor sanszos, hogy ez is el fog kapni. Mindent fel kell darabolni, gondolkodni, aztán összevarrni, de valahogy nagyon máshogy. Erről szól a kísérleti hip-hop. A kiadójuk meg az a Sub Pop...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr9215337138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása