Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. november 11. 16:00 - csubeszshuriken

Gang Starr - One of the Best Yet (Gang Starr Enterprises, 2019)

maxresdefault_6.jpg

Attól mindig és mindenki jól lakott, amikor Dj Premier pakolta az alapot. A rapszakmában csak kevesen durrantottak akkorát, mint a nyolcvanas évek legvégétől a Gang Starr. Hat album, tizennégy aranyév, ahol gyakorlatilag Guru és Premier definiálta a klasszikus rapzenét. A sikerek viszont nem tudták megmenteni a kettőjük kapcsolatát, így a balhé az utolsó lemez után is végig fennállt, míg Guru 2010 áprilisában, egy megállíthatatlan betegség következményeként, el nem hagyta az élők sorát. Kettőjük örökséget és a még kiadatlan felvételeket máig jogi vita övezi, de tavaly a feleknek valahogy sikerült megegyezni és Premier egy utolsó lemezre tett próbálkozásai végül sikerrel jártak. Nagyjából egy hete van kint a kicsit régi, de egyben teljesen új anyag, mert a The Ownerz című lemez után még elkészült közös számokat a producerzseni megtoldotta pár friss tétellel és neves közreműködőkkel. 

Jeru the Damaja, M.O.P., Talib Kweli és a többiek, tényleg elég pöpec kis közreműködő lista lett. A One of the Best Yet című búcsúlemeznek pedig frankón minden perce arany, amire gyémánttűvel ráadásnak, még párszor lazán rákarcoltak, adtak a négerek az életérzésnek. Szóval nincs helye a felesleges kérdéseknek,  mert az utolsó is egy klasszikus Gang Starr lemez lett. Aranyos videókban pörögnek a legendás helyszínek és felvételek, ezekben Guru fia, azaz Casim Elam is főszereplő, ő konferálja fel egyébként az albumon, ezt a tizenöt Gang Starr számot. Történelmet. Színtiszta tisztelgés és tisztelet a történetnek. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr9715294150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása