Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. március 17. 13:30 - csubeszshuriken

Harm's Way és Weekend Nachos tagok - Hate Force lemez

a0257601181_10.jpgPár napja írtam le hasonló megállapítást a Spirit Adrift zenekar kapcsán, de most ugyanez az érzésem. Hogy vannak ezek az arcok, akik a saját zenekaraik mellett csinálnak egy hobbiprojektet, hogy kicsit kimozduljanak a komfortzónájukból és végül ők adják be azt a nehézsúlyú bajnokpofont, amit a nagy metálzenekarok elapróznak és eltaktikáznak. Biztos lenne, aki vitatkozna velem, de én ezt a Hate Force lemezt most jobban élveztem, mint a Misery Index szintén friss albumát. 

Persze nem biztos, hogy így kell mérlegre tenni dolgokat, de a death / grind vonal erős párhuzam, meg most mind a kettőt párhuzamosan hallgattam és ez jött. Bár a Hate Force lemez már egy hónappal ezelőtt kint volt, de olyan sok új cucc van, hogy velük csak most értem utol magam. Andy Nelson a Weekend Nachos basszusgitárosa pár éve már nyomja egy Like Rats nevű death metál bandában Todd Nief gitárossal és igazából a Hate Force első lemezének számaiért is ők ketten felelősek. 

Amit most a Harm's Way frontember James Pligge fejel meg és meg kell hagyni, hogy a hardcore turmixterminátornak ebben a műfajban is elég jó a hangja, nagyon frankón adja. Darabosabb cuccra számítottam - talán pont miatta - de ez inkább klasszikus lett. Mortician, Immolation, Gatecreeper és Dead Congregation. Utolsó kettő pont a frontemberek stílusa miatt, meg a fogós, gyors, tök egyszerű, de kíméletlen témák végett. Sűrű alapok ezek, amikhez nem is kell hozzátenni, csak azt a kicsit pluszt, azt fojtogató hangulatot, azt slussz. A Hate Force lemez is jó sűrű cucc..

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr2114691908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása