Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2019. március 15. 14:00 - csubeszshuriken

Azt akarjátok, hogy maradjunk egy nagy falu - De csak simán menjetek a picsába

265429_k01.jpgNegyvenéves Ikarusz busz kúszik a kertek alatt, egy megállóhoz közelít. Ezt még nem sikerült felújítani, olyan régi forma betonkocka, az oldalára meg fel van festve, hogy Edda. Van aki harminc éve ezzel indít minden reggel, mert van az úgy, hogy megáll az idő. Itt szokott felszállni az öreg bunkó, akinek többnyire mindenkivel csak a baja van. Becsukat ablakot, eltetet szendvicset, levetet lábat és üvöltve kér csendet. Ő az az ember, aki szeret rendezkedni és becsületesen eltartja a Kárpátia zenekart. A pólójából legalábbis ez derül ki és ezzel együtt viselkedéséből egy másik dolog is. Hogy saját kellemetlen valósága helyett ő inkább az ősök harcos dicsőségével szeretne azonosulni és nincs is ezzel egyedül, mindenhol ott vannak. Az ő valóságuk a falu és ez a valóság kurvára delejes. 

Bedőlt kerítések, tompa fények, korán bezár a kisbolt. Üres utcákon szalajt a bicikli, savanyú a szájszag, sáros kutya vicsorog. A falu bizony nem nagy dolog, nincs is benne sok minden. Csak Endre, aki templom és Isten, meg a Kárpátia kocsma. Egy jó nemzet fiának nincs is máshol dolga. A faluból nem megy el, de nem is ő lakik a faluban, mert a falu nem valahol, hanem odabent őbenne van. Inkább lelkiállapot, mint egy adott település, ami veszélyes, mert kurva sok a sérülés, ettől lett Romantikus az Erőszak is. Mert van az úgy, hogy az életben nem jönnek össze a dolgok és ezért valaki dögöljön is meg, de főleg valaki más. Ha már az értelem, a jó érzésetek és Trianon is elveszett, legalább legyen hétvége, meg egy évben kétszer falunap, ott majd mindenki ihat és mulathat. A polgármester jó keresztény, ő majd közpénzből megszervezi, csak a sört kell a lerakatnál megvenni, mert a pultban geci drága. Ha már vigasztaló nemzeti rock, akkor üssön is bazdmeg! Tíz doboz sör alatt nem lehet sírva énekelni, ez alap.

Tudjuk, hogy így megy ez, mi is itt élünk. Milliónyi bunkót szegeztek a torkunknak, úgy terjed a falu, mint a semmi. Ez egy végtelen történet. Nincsenek is kérdés azzal kapcsolatban, hogy ki él kiből és ki etet kicsodát. A magukat nemzetiként feltüntető rockbandákat a kormány, ők pedig instant mítoszokkal az elbaszott csordát. Mert a nagy magyar piramisjáték lényege végül ez, egymásra épülnek az agy nyomorától szenvedő, sorsukban azonos rétegek. A kormány belenyúl a zsebünkbe és pénzt ad azoknak, akik kiégett népek szájába hánynak lerágott csontokat, hogy a nagy közös csámcsogás hangja megrengesse még az ördögi Brüsszel kapuját is. 

Ti vagytok a rendszer! Endre olyan, mint János. János pedig olyan, mint Balázs. Balázs hasonlít az öreg Józsira, de már a Leander is beállt szépen a sorba. Olyanok akartok lenni ti is, mint Ákos. Mert Ákos már régóta olyan, mint Viktor. Viktor pedig maga az Isten. Csakhogy nem ő volt először, mert ez a mese úgy kezdődött, hogy elsőnek voltatok ti, akik mind Viktorok voltatok - és itt megint nem csak arra a néhány ezer rajongóra gondolok - és a butaságotok, a haragotok, a megalkuvásotok hívta aztán tetemre őt magát. Ő pedig megadta nektek a feloldozás, hogy nem kell mennetek sehova, a legjobb, ha maradtok a faluban. Legyen minden olyan, mint régen! 

De ti nem azért nem láttatok négert, mert a gazdátok megálljt parancsolt, hanem azért, mert soha nem utaztatok el sehova. Tudom fel se tűnt, hogy kellett volna. Mi a francnak, ha itthon minden szép és jó, úgy is csak az a lényeg, hogy lobogjon a zászló. Amit egykor lehet, hogy hősök fogtak, meg mikor látták, kurva sokan befostak, de ti csak fekete folt vagytok, akiket kurva gyorsan ki kéne mosni. Mert minden koncert után nemzeti maszlaggal hányjátok körbe a Nemzetállam kultúrházat és tőletek már az is büdös, ami amúgy nekünk is fontos lenne. Hogy egy kokárdát úgy lehessen kitűzni, hogy az nem rátok emlékeztet. Ti ma már mindent megmérgeztek! 

Mindent, ami jó. Mert nem csak az a korrupció, mikor Csülök Bandi és Szaftos Pisti elraknak két milliárdot seggvakarásból, hanem az is, amikor odaállsz az első sorba és hagyod, hogy a vitézség és dicsőség hazugságát belehányják a te szádba is, mert rohadtul elakarod hinni, vagy csak jól megakarod inni, hogy attól majd kicsit jobb legyen. Amikor előadóként pontosan tudod, hogy mire megy ki a játék, de elteszed a lóvét, mert te csak teszed a dolgodat. Ahogy a szervezők is, meg az idejétmúlt fórumok, akik csak túl akarjátok élni és ezért biztosítjátok a reklámot minden szarnak, állandó támogatói vagytok a Nemzeti Hangnak! Mindig a kis dolgokban vannak a nagy dolgok! Ti is hozzájárultok. 

A taoizmus azt mondja, hogy te és én ugyanabból az ősokból, ugyanabból az alomból vagyunk, mint valami nagy egész részei és én csak hagyjam, hogy vigyen az áramlás, igyekezzek mindennel harmóniában a lehető legkevesebb ellenállással és erőszakkal létezni. De nekem arról a szóról is, hogy tao csak az jut eszembe, hogy néhány tahó megtalálta az utat, hogy az én pénzemet te költhesd sörre meg tarsolylemezre, aki úgy ugatsz ellenem, hogy azt sem tudod ki vagyok. Mert ha a zászlótok alá nem állok be, akkor rossz magyar vagyok. Pedig csak nem akarok egy talajsötét faluban élni és onnan lövöldözni, mert szerintem az életben ennél vannak sokkal jobb programok, csak mostanában valahogy mindenhol ott vagytok. Úgyhogy inkább ti menjetek a picsába, de kurva gyorsan! 

 

Címkék: gonzó
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr414690048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása