Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!

2018. november 12. 15:00 - csubeszshuriken

Ringworm és High on Fire arcoknak is - Dropout és Dead Oath

a2676576912_10.jpgTizenöt évnyi józanságom után kicsit furcsa ezt leírni, de mindent az amfetaminnak köszönhetünk. Lemmy baszott a melóra, felmondott picsába és pár évvel később a gyermekei elkezdték benépesíteni a földet. A Motörhead volt az első, aztán záporoztak a metál és punk bandák, mindenki ugyanazokon a dobokon, szemölcsökön és csizmákon nőtt fel. Az örökséget pedig a High on Fire és még pár száz zenekar elég jól is kezeli. Azonban, ha a Dropout előbb jött volna szembe, mint az említett Matt Pike szörny, lehet azt mondom, ezeket nem veri kenterbe senki. 

A dolog viszont nyilván fordítva van. A High on Fire volt hasonló zene először és ők játszottak valahol, ahol a Ringworm is. Tudom durva sztori, de a két banda gyerekeket nemzett - fogalmam sincs, hogy születtek meg - de azok pár évesen már zenélni kezdtek, mint Mozart. Hallgattak mindenféle durva metált, meg vettek régi Venom lemezeket és közben hallották, hogy a nagypapa miatt van az egész svéd d-beat és az teljesen felbaszta az agyukat. 

Megcsinálták a saját bandájukat Dropout néven és először először egy kislemezen, majd a Turn Away From The Light nagylemezzel szedték a skalpokat. Istenkirály volt ahogy szóltak, annyira állat volt amit összeraktak, de sokra ezzel se vitték, mert a népeknek giccs kell, frufru, álarc, meg Linkin Park refrének. Ők viszont nem ezért voltak csendben, csak nyilván dolguk volt. Később aztán nevet cseréltek - úgy sem vette be őket az Encyclopaedia Metallum az ötmillió fontosabb banda közé - ezzel az új névvel pedig idén csináltak egy demo anyagot, ami megint leverte a vesém és közben magasra tette a lécet. A Dead Oath az összesen két számával jelenleg a kedvenc metál zenekarom. De elődje a Dropout is mérlegre került, mert tényleg vetekszik bármelyik High on Fire lemezzel, bár egy hardcore arc is simán magára hajol tőlük, ez egészen biztos, de tényleg. Figyeld csak ki!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fmsuicide.blog.hu/api/trackback/id/tr3414368133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Underground! Gyanúsan sokszor van leírva az, hogy underground!
süti beállítások módosítása